• No products in the cart.

Ameland

Prachtige golven en vlakwater spots!

Kitesurf locatie Ameland

Het Waddengebied en de Noordzee heeft ongekende geheimen...

Kitesurflocatie Ameland

Op Ameland mag er op vier verschillende locaties worden gekitesurft. De kitesurf locaties staan hieronder beschreven.

  1. Noordzeestrand Ameland, Hollum (strandpalen 3 en 4)
  2. Noordzeestrand Ameland, Nes (strandpalen 8.200 tot 11.000)
  3. Noordzeestrand Ameland, Buren (strandpalen 17.400 en 19.000)
  4. Waddenzee Ameland, Nes (westkant van de veerdam)

1. Noordzeestrand Ameland, Hollum (strandpalen 3 en 4)

Bij Hollum mag er tussen de standpalen 3 en 4 worden gekitesurft. Bij deze kitesurf locatie Hollum staat een zeer sterke stroming, dit komt omdat de locatie dicht aan de rand van het eiland ligt. Naast het kitesurfen mag er bij Hollum met kite buggy’s worden gereden. Dit is ideaal omdat het strand op dit punt erg breed is, dit kun je ook foto’s van Ameland zien. Deze kitesurf locatie is door de harde stroming, golfslag en het diepe water niet erg geschikt voor beginnende kitesurfers.

2. Noordzeestrand Ameland, Nes (strandpalen 8.200 tot 11.000)

Deze kitesurf locatie ligt in het verlengde van het Westerpad. Je zult bij de strand opgang nog wel een stuk naar links moeten lopen naar de strandpalen 8.200 tot 11.000.

Bij deze kitesurf locatie Noordzee Nes Ameland (Westerpad) ligt aan de westkant een scheepswrak, bij eb is dit wrak zichtbaar. Met hoog water is het scheepswrak gemarkeerd door een fel gekleurde boei. Het is niet verstandig om met aflandige windrichtingen te gaan kitesurfen op de Noordzee. Het dichtstbijzijnde strandpavilioen is namelijk op zo’n ander halve kilometer bij het Westerpad vandaan.

Het Westerpad is niet een ideale locatie voor beginnende kitesurfers omdat er stroming en golven zijn. Onder begeleiding van Antix kitesurfschool is het mogelijk om hier kitesurfles te nemen.

3. Noordzeestrand Ameland, Buren (strandpalen 17.400 en 19.000)

Deze kitesurf locatie ligt achter de camping “Klein Vaarwater”. Je kan met de auto naar deze locatie toe rijden. Er is een ruime parkeerplaats naast de strand opgang, hier kun je je auto gratis parkeren. Na de strandopgang moet je nog een klein stukje naar rechts lopen voordat je kunt gaan starten met het opbouwen van je kitesurf materiaal.

Hier is het ook niet verstandig om te gaan kitesurfen met aflandige wind omdat het dichtstbijzijnde strandpavilioen op ander halve kilometer afstand ligt. Deze kitesurflocatie is vergelijkbaar met het Westerpad alleen wordt hier minder gekitesurft, dit komt vanwege de geïsoleerde ligging.

Onder begeleiding van Antix kitesurfschool is het mogelijk om hier kitesurfles te nemen.

4. Waddenzee Ameland, Nes (westkant van de veerdam)

Deze kitesurf locatie zal je niet snel ontgaan omdat je hier met de veerboot aankomt op Ameland. Direct aan de westkant van de veerdam mag gekitesurft worden. De veerdam ligt downwind van de kitesurf spot dus een goede kitesurf leash is noodzakelijk. Zorg altijd voor voldoende afstand tussen jou en de veerdam. Vanwege de schelpen en stenen die op de zeedijk en in het water liggen zijn schoentjes geen overbodige luxe.

Er kan twee uur voor en twee uur na hoogwater gekitesurft worden. Hier kan nog een beetje speling in zitten, afhankelijk van de windrichting en het getij. Er is genoeg ruimte om de kite op te pompen op de zeedijk.

Deze locatie is het meest geschikt voor beginnende kitesurfers omdat er bij de veerdam relatief weinig stroming staat. De golfslag is wel klotsend te noemen omdat de golven terug komen van de zeedijk en de veerdam. Onder begeleiding van Antix kitesurfschool is het mogelijk om hier kitesurfles te nemen.

Restricties

Noordzee

Van 1 november tot 1 maart mag er ook buiten deze kitesurf zones worden gekitesurft aan het Noordzeestrand van Ameland.

Waddenzee

Zorg dat je je aan de kitesurfzone houdt. Deze is afgebakend met grote gele palen. De vaargeul van de veerboot ligt een klein stukje verderop. Precies daar waar de kitesurfzone stopt, zorg dus dat je daar niet in komt.

Vaarbare windrichtingen

Noordzee

Waddenzee

 

W-NW-N-NO-O

W-ZW-Z-ZO-O

 

Naast de Veerdam en op de Noordzee bij Nes zijn de meest gebruikte kitespots

Kijk hier voor al onze locaties. Kitesurfles boeken op Ameland

Grundkurs Kitesurfen

Mit dem Grundkurs in nur 2 Tagen die Basis des Kitesurfens lernen!

Meer informatie

Privatkurs Kitesurfen

Intensiev, effektiev und 1 zu 1 Kontakt ist garantierter Erfolg! Mit Headset auch auf dem Wasser möglich!

Meer informatie

Anfängerkurs kitesurfen

Der Anfängerkurs ist erst der Beginn von einer faszinierenden Sportart!

Meer informatie
7 Tage die Woche kitesurfkursen
Mehr als 15 Jahre Erfahrung im In- und Ausland
Sicherheit geht vor: Safety first

Fragen zu unseren Aktivitäten oder anderen Themen?

Onze partners

Voor diverse activiteiten

Boek gegarandeerd plezier en vermaak!